- صفحه اصلی
- خدمات
- مبارزه با انواع مایت ها
مبارزه با انواع مایت ها
مایت ها بندپایان کوچک و مرتبط با کنه ها هستند. چندین نوع از کنه ها را می توان در خانه ها یافت و برخی از آن ها ممکن است انسان را گاز بگیرند. بیشتر مایت ها برای حشرات یا چرنده ها بی ضرر هستند. برخی از کنه ها، آفت محصولات انباری مانند پنیر و گندم را تغذیه می کنند.
مایت(هیره)
برخی دیگر صرفاً آفت های آسیب رسان هستند و به طور تصادفی از زیستگاه طبیعی خارج می شوند. تنها تعداد کمی از گونه ها در پرندگان یا پستانداران انگلی هستند, اما این گونه ها گاهی می توانند در خانه ها به حشرات گاز گرفتنی تبدیل شوند. شناسایی نوع مایت و یا میزبان احتمالی اولین گام در حل هجوم مایت های داخلی است.
محل های وجود مایت ها
مایت ها از خانواده عنکبوتیان و به گروه کنه ها تعلق دارند. اغلب هشت پا دارند و در گرد و خاک خانه به مدت دو ماه و نیم زندگی می کنند و روزانه تخم می گذارند.غذای اصلی مایت، سلول های مرده پوست بدن، شوره سر انسان و حیوانات، قارچ ها، ذرات ریز موادغذایی پخش شده در سطح خانه و گردو خاک است.در بالش هایی که با مواد متفرقه غیربهداشتی و حساسیت زا پُر شده اند یا حاوی پَر نشسته اند علاوه بر مایت، قارچ هایی زندگی می کنند که با حمله به ریه و سینوس، تشدید کننده آلرژی و عود کننده آسم هستند. اسپورهای قارچ در این نوع بالش ها از پوسته های بدن و مدفوع مایت ها تغذیه می کنند.تحقیقات نشان داده است، این قارچ ها عامل عفونت در بیماران مبتلا به لوسمی و دریافت کنندگان پیوند مغز استخوان هستند.
نکات لازم برای در امان ماندن از مایت ها
فرش و مبلمان نیاز به نظافت دارد و باید هر هفته با جارو برقی تمیز شود.برای به دام انداختن مایت های موجود در گرد و غبار، در دستگاه جارو برقی باید از فیلتر مخصوص استفاده شود.با توجه به این که مایت ها در مکان های خشک و خنک کمتر حضور دارند، هوای داخل خانه باید تهویه شود تا از میزان رطوبت هوا کاسته شود.اگر لباس و ملحفه به صورت مرطوب داخل کشو و کمد قرار گیرد، مکان مناسبی برای تجمع مایت ها فراهم می آید.موهایتان را داخل اتاق خواب شانه نکنید و جوراب های کثیف و لباس های نیمه چرک را در اتاق نگه ندارید، زیرا مملو از سلول های مرده پوست بدن و منبع غذایی مایت ها هستند. از نگهداری پارچه های پشمی، روزنامه و کاغذ باطله نیز بپرهیزید.
سمپاشی مایت ها
برای مبارزه با مایت های گرد و غبار و سایر مایت های موجود در منازل و اماکن مسکونی می توان از سمپاشی اماکن با گرد پرمترین 0.5 درصد، تمفوس 2 % و لیندین 1% استفاده نمود . مصرف ترکیبات دورکننده مثل دی اتیل تولوآمید و بنزیل بنزوات در مورد مایت های پیموتیده و درمانیسیده مفید است.نظافت کلی منزل و جارو کشیدن به خصوص جارو برقی در کاهش جمعیت مایت ها موثر است.
مرکز سمپاشی در کرج
انواع مایت ها :