گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 13100/02/06 - 14:36
كد :6

سمپاشی سوسک در کارخانجات غذایی

سوسک ها بزرگترین خانواده ی گروه حشرات هستند. بسیاری از مردم از نام سوسک برای انواع سوسک ها استفاده می کنند. در حالیکه سوسک ها (beetle) دارای تفاوت های ظاهری با سوسک های حمام یا سوسری (cockroach) هستند. سوسک ها لایه ای محکم به عنوان محافظ بر روی بال های خود دارند در حالیکه ، سوسری ها فاقد این لایه هستند و شاخک های آنها اندکی متفاوت هست. این حشرات موذی گاهی در ساختمان های مسکونی و ادرای و ... یافت می شوند که می توانند بسیار آزار دهنده و چندش آور باشند

سوسک در کارخانجات صنایع غذایی

سوسک‌ها از جمله موجوداتی هستند که همه چیز خوارند و به صورت دسته جمعی یا به تنهایی می‌توانند خسارت‌هایی به بار آورند منظور از همه چیز خوار بودن آنها این است که به همه محصولات و وسایل اعم از کاغذ، کفش، غذا، پارچه، چرم و … خسارت وارد می‌کنند.

 

سمپاشی سوسک

عامل پیدایش سوسک‌ها می‌تواند گرمای زمین و آلودگی‌های موجود در فاضلاب‌های شهری باشد چرا که این موجودات در محل‌های آلوده به شدت یافت می‌شوند درست است که همه موجودات در چرخه طبیعی جهان نیاز هستند اما این موجودات برای سلامتی انسان و محصولات غذایی تولیدی در کارخانه‌ها بسیار مضر هستند و با کوچکترین سهل انگاری ممکن است آلودگی را به محصولات منتقل کنند و یا حتی قسمتی از بدن و لاشه آنها در محصولات تولیدی یافت شود و موجب بدنامی برند یک محصول غذایی شود همچنین سوسک‌ها ممکن است قطعات تولیدی کارخانه را نیز فرسوده کنند(مثلا جویده شدن سیم یا لوله مربوط به قطعات برقی کارخانه که ممکن است باعث به وجود آمدن آتش سوزی شود) پس برای حذف آنها از سیستم زندگی انسان بایستی اقدام به سمپاشی نمود.

سمپاشی سوسک در کارخانجات غذایی

اصول سمپاشی سوسک در کارخانجات صنایع غذایی

  • برای از بین بردن سوسک‌ها در محیطی مانند کارخانه مواد غذایی که بسیار حساس است باید فرآیند سمپاشی اصولی صورت گیرد به همین منظور توجه به این نکات بسیار مهم است.
  • شناسایی محل تجمع آفت یا همان سوسک و زاد و ولدهای آن
  • عدم استفاده از دستگاه التراسونیک به دلیل پخش شدن سوسک‌ها به محیط اطراف
  • سمپاشی گیاهی که ماندگاری چندانی ندارد نیز توصیه نمی‌شود.
  • سوسک‌ها به علت مقاومت بالایی که در برابر سم‌ها دارند به راحتی از بین نمی‌روند استفاده چندین باره از سم تنها باعث افزایش مقاومت و تکثیر بیش از پیش آنها می‌شود همچنین استفاده از سموم بسیار قوی با ماندگاری بالا به جهت استنشاق آن بعدها توسط انسان سلامتی او را تهدید می‌کند و این روش نیز توصیه نمی‌شود.
  • استفاده از سم در قالب پودر یا ژله برای تحریک سوسک‌ها یک راه حل آسان و بدون دردسر و قطعی است همچنین برای سلامتی انسان نیز مضر نیست.
  • مسدود کردن تمامی درزها و راه‌های ورود خروجی احتمالی حشرات هنگام سمپاشی و قبل و بعد از آن
  • برای انجام سمپاشی در کارخانجات صنایع غذایی بهتر است محل مورد نظر و انبار خالی از محصولات غذایی باشد اما در صورتی که محصولات غذایی در محل وجود داشتند باید به صورت اصولی و کامل سطح آنها پوشانده شود.

هزینه سمپاشی سوسک

به طور کلی باید گفت سمپاشی برای مهار سوسک‌ها در هر مکانی اصول مربوط به خود را دارد اما سمپاشی کارخانجات صنایع غذایی نیازمند دقت و اصول ویژه‌تری است چرا که در این سمپاشی با صنایع غذایی سروکار داریم که ارتباط مستقیم با زندگی بشریت دارند و کوچکترین اشتباه و کوتاهی در رعایت اصول و مقررات مربوط به آن منجر به خسارت جانی و در معرض خطر قرار گرفتن جان یک انسان می‌شود .