تاريخ انتشار : 13100/02/06 - 14:39
كد :7
اصول سمپاشی کارخانجات غذایی
جانوران موذی با ورود به محیط کارخانه نه تنها از نظر بهداشتی مشکلاتی را ایجاد میکنند بلکه از نظر صنعتی نیز با قرار گرفتن درون دستگاه یا محیط کار، تولید را متوقف می کنند و یا به انبارها هجوم برده(مخصوصاً انبارهای مواد غذایی) و بیماریهای مختلفی را منتقل می کنند. در کارخانجات قبل از انجام سمپاشی بایستی موارد بهسازی رعایت گردد و در صورت مشاهده جانوران موذی بعد از بهسازی سم پاشی انجام خواهد گرفت.
سمپاشی در کارخانجات صنایع غذایی
محلهایی مانند کارخانجات صنایع غذایی که مرتبط با سلامت انسان هستند باید بسیار محتاطانه عمل کنند چرا که بروز کوچکترین ایرادی زندگی و جان انسان را تهدید میکند این تهدید ممکن است مرگ باشد یا ایجاد مسمومیت و مسائلی از این قبیل و در صورتی که پای یک جانور موذی مانند سوسک به این محل باز شود اعتبار کارخانه به خطر میافتد و برای حفظ این اعتبار باید چارهای اندیشید این چاره اندیشی میتواند استفاده از سمپاشی باشد.

اهمیت سمپاشی کارخانجات غذایی
سمپاشی یک امر بسیار حساس است و اینطور نیست که به راحتی و مطابق سلیقه و به صورت دلخواه اقدام به انجام سمپاشی کنیم علی الخصوص که این سمپاشی مربوط به یک محیطی باشد که با محصولات غذایی در ارتباط است مانند کارخانه تولید مواد غذایی که این مسئله فرآیند سمپاشی را سختتر میکند چرا که علاوه بر مهارت و تجربه و تجهیزات کافی نیازمند رعایت اصولی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
اصول سمپاشی کارخانجات صنایع غذایی
- در صورت ورود هر نوع آفت اعم از سوسک و موش و ساس و … به داخل یک کارخانه مواد غذایی رعایت اصول زیر هنگام سمپاشی ضروری است.
- آگاهی از بسته بندی درست و کامل محصولاتی که در محل سمپاشی وجود دارند چرا که در صورت باز بودن و وجود کمترین راه نفوذی در بسته بندیها هنگام سمپاشی امکان نفوذ سم به محصولات وجود دارد.
- در صورت امکان کل محوطهای که قرار است مورد سمپاشی قرار گیرد عاری از هرگونه مواد غذایی شود تا با اطمینان خاطر و راحتی هرچه تمامتر عملیات سمپاشی صورت گیرد.
- در صورتی که مواد غذایی در محوطه مورد نظر برای سمپاشی وجود دارند و بسته بندی آنها نیز اصولی است و راه نفوذی ندارند بهتر است برای اطمینان بیشتر از یک پوشش برای آنها حین سمپاشی استفاده شود.
- انجام سمپاشی بایستی بعد از تمام شدن ساعت کاری و هنگامی که تولیدی صورت نمیگیرد انجام شود.
- تا چندین ساعت بعد از انجام سمپاشی نباید تولید صورت گیرد چرا که ذرات سموم در هوا معلق هستند و امکان نفوذ آنها به محصولات غذایی وجود دارد.
- پس از سمپاشی و جمع آوری لاشه سوسکها میبایست اقدام به ضد عفونی محل نمود.
- در انتهای هر سمپاشی میبایست اقدام به مسدود کردن درزها و دریچهها و راههای ورود و خروج احتمالی حشرات و جانوران موذی نمود.
هزینه سمپاشی در کارخانجات غذایی
به طور کلی باید توجه داشت که سمپاشی محیطهایی که با صنایع غذایی در ارتباط هستند نیازمند افراد باتجربه و متخصص است تا با آگاهی از زیر و بم اصول یک سمپاشی اصولی انجام شود و هیچگونه آسیب و خطری محصولات را تهدید نکند و سمپاشی برای حفظ اعتبار منجر به تخریب اعتبار از جهت ناشی و ناوارد بودن هنگام سمپاشی نشود پس تنها سمپاشی برای مبارزه با سوسکها کافی نیست بلکه سمپاشی اصولی مدنظر است.